Notícies

03/11/2017
Reunió del jurat Jurat del MetropoL'His-GlobaL'H XIIa Edició
Veure imatge de Reunió del jurat (nova finestra)
Aquestes són les persones que conformaran el jurat de la dotzena edició del Festival MetropoL’His GlobaL’H!

Gemma Gimeno Font

Treballadora Social (UB), amant del cinema i amb un alt sentit de l'estètica visual. Peça fonamental del MetropoL'His GlobaL'H amb una visió clara i ferma del que el festival por arribar a ser. Treballa a Joves per la Igualtat i la Solidaritat amb diferents projectes adreçats al jovent d'arreu de Catalunya. Co-coordina el Festival amb eficiència i eficàcia aportant idees i recursos per a continuar fent créixer aquesta aventura. Apassionada pel Judo i valenta com poques, ha venido para quedarse!

Mireia Bofill Melero

Antropòloga social i cultural amb un màster en Investigació Etnogràfica i Intervenció Social  (UAB) i cinèfila! Ha treballat en l’àmbit de la programació cultural i l’educació i té un fort compromís amb la defensa dels Drets Humans. Va ser responsable del cicle de documentals Docu+ del Centre Cívic Parc Sandaru. Actualment és codirectora del Festival MetropoL’His GlobaL’H i participa en altres projectes socioeducatius de l’entitat Joves per la Igualtat i la Solidaritat destinat a joves de L’Hospitalet.

Laia Pajuelo Sans

Educadora Social (UB); Màster en Estudis de la Diferència Sexual (DUODA, UB), Emprenedora de mena! Formada també en direcció cinematogràfica, ex-presidenta de Joves per la Igualtat i la Solidaritat on treballava en diversos projectes socioeducatius per a joves i persones adultes. Va coordinar el Festival MetropoL’His GlobaL’H des de la I a la X edició i va co-coordinar la passada onzena edició per donar pas a una direcció més jove i fresca. Autora del Bloc Mulier Sapiens s’emociona amb la poesia, la fotografia i els viatges en tren, estima el festival i sempre el cuidarà.

Cristian Alcázar Esteban

Tinent d’alcaldia de l’Àrea de Benestar i Drets Socials - Esports i Joventut i Regidor de Districte II Collblanc-La Torrassa de la ciutat de L’Hospitalet. Amant del bon cinema, i del bon cinema fet pel jovent de la seva ciutat, treballa per tal que els projectes es facin realitat. Ha participat en edicions anteriors com a jurat i recolza la proposta de Joves per la Igualtat i la Solidaritat, confiant en que és una proposta de qualitat atractiva per la ciutat de L'Hospitalet.

Nicolás Cortés Rojano

Nascut a L’Hospitalet de Llobregat i llicenciat en Història per la UB, te un Post-grau en Antropologia, en l'especialitat d'Història d'Àfrica. Va finalitzar els seus estudis de Dibuix i Disseny Gràfic a Barcelona i va treballar al diari “El Noticiero Universal” com a caricaturista. Va ser director de la revista de L’H “Progrés” i director i fundador de la revista de cooperació sindical “SUD”. Fou regidor de l’ajuntament de L’Hospitalet de 1999 a 2003, membre del Consell Consultiu de Cooperació de la Generalitat de Catalunya de 2001 a 2005 i membre de la Junta del Fons Català de Cooperació des de 1999. És director del Programa de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de L'Hospitalet i impulsor del GlobaL'H: Festival de Curts de Cooperació pel Desenvolupament des dels seus inicis.

Amadeo Rojo Morientes

Tècnic de Joventut de l'Ajuntament de L'Hospitalet; Format en Educació Social i amb  un Postgrau en Smart Social City és col·laborador indispensable del Festival des de la primera edició. A més a més, és gestor cultural, poeta i músic. El seu criteri i esperit jove ens ha acompanyat cada any.

Jordi Mèlich

Llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB l’any 1991. Actualment treballa a Torre Barrina, Centre Municipal de Creació Multimèdia de L’Hospitalet, en la gestió de continguts, en la promoció de l’equipament, tutelant activitats i donant classes de comunicació. També col·labora en el programa “Tot Gira” de Catalunya Ràdio i en el diari Sport. Ha treballat en diferents ràdios i televisions municipals, però el gruix de la seva activitat laboral ha estat a Ràdio i Televisió de L’Hospitalet com a coordinador d’esports. També ha col·laborat a Ràdio Barcelona, Cadena Ser, Europa Press, Mundo Deportivo, Marca, Agència EFE i El Periódico. També va formar part de la redacció del COOB 92. És una persona molt vinculada a L’Hospitalet per la seva llarga trajectòria en els Mitjans de Comunicació Públics, per exercir de cap de premsa en diferents esdeveniments de la ciutat i també com a presentador de diferents actes institucionals. En la docència, ha estat dos anys donant classes de periodisme esportiu i de ràdio informativa a la Universitat Internacional de Catalunya. Formarà part del jurat del GlobaL'H en aquesta quarta edició.

Marta de Muga Salleras

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona amb un Màster en Documental Internacional per l’ECIB. Codirectora i cap de comunicació de l’Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona. És autora de diversos documentals amb recorregut per festivals de Brasil i Europa. Actualment és codirectora de la productora audiovisual Fish Muvi i es troba immersa en un llargmetratge documental sobre l’esport paralímpic.

Adriana Pérez Villa

Periodista especialitzada en el documental. Ha realitzat diversos projectes documentals. Codirectora i cap de continguts de l’Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, va ser la realitzadora audiovisual de la revista cultural Bravo! Girona i actualment es troba en la postproducció del documental 4RIO.

Santi Planet Garcia

Doctor en Tecnologies de la Informació i la Comunicació per la Universitat Ramon Llull, Enginyer de Telecomunicacions, professor, apassionat del cinema i creador audiovisual. Autor de diversos curts i especialista en rodar contra rellotge i amb recursos molt limitats. Ha participat en diversos festivals, molts d’ells exprés i que inclouen les anteriors edicions del MetropoL’His GlobaL’H, amb curts que posteriorment han donat el salt a d’altres certàmens d’àmbit nacional i internacional. www.planetariomedia.com

Carles Gonzalez

Llicenciat en Història (UB), especialitzat en Contemporània, entén l'art com a una expressió popular que serveix per apropar-nos l'essència de la societat i per arribar a on els llibres no ens poden portar, i pensa en el MetropoL’His GlobaL’H com a escenari ideal per gaudir d'un grapat de bones produccions culturals. Professor d'institut, també ha col·laborat en programes de ràdio (Radio3) com a crític de literatura i sèries. Seguidor del Festival des de fa moltes edicions, està encantat d'aportar el seu granet de sorra a aquest projecte viu i emocionant!

Salvador S. Sánchez

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UAB i en Dramatúrgia i Direcció Escènica per l'Institut del Teatre de Barcelona. És autor i director de teatre, especialitzat en dramatúrgia contemporània i noves dramatúrgies musicals. Ha escrit i dirigit les obres There Was a Fiesta! (At Carnegie Hall) (en gira per Catalunya); D'anada, de tornada (Espai Brossa 2014) i Espaldas Rotas (Teatre Estudi 2012). És membre fundador de la Cia Casa Real, per la qual escriu i dirigeix, juntament amb Raquel Loscos, els espectacles Ven a Fraguel Rock (Tantarantana 2017), 17 simpàtiques maneres d'acabar amb el capitalisme (Tantarantana 2016 i Sala Cuarta Pared 2017)  i El gran despropòsit (Beca Desperta 2013). És autor dels espectacles familiars La casa perduda (2017) i El Comte Arnau (2015), produïts pel Teatre de l'Aurora. És un dels creadors i productors de les vetllades escèniques Assajar és de covards, que s'organitzen des de l'any 2012 a la sala Àtic22 del Tantarantana. Desde l'any 2016 forma part del jurat dels Premis Ploma de Ferro de Narrativa Breu (Illes Balears) i s'encarrega del departament de premsa del teatre Tantarantana.
Festival hospitalenc MetropoL’His de curtmetratges i de videoclips fets en 48 hores. També inclou el Festival Internacional de Curts de Cooperació per al Desenvolupament: GlobaL'H
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans