Notícies

02/01/2019

2019 TALLER APROPAT A L'AFRICA SUBSAHARIANA

Veure imatge de Fotos dels tallers (nova finestra)
El Programa de Cooperació i Solidaritat ofereix a les escoles taller "Acosta't a l'Àfrica Subsahariana", durant el curs escolar 2019-2020. Hem Arribat a la V edició del taller. Tenim l'objectiu de difondre entre els joves de la ciutat, els valor bàsics de convivència i cooperació a través de la història i cultura africana.
Àfrica ens dóna un munt de riqueses, sobretot en la dansa i ball que són llenguatges universals, i que transmeten la unió de comunitats alhora que incideix en la importància del respecte entre les persones per mantenir una societat cohesionada.
Per assolir aquests objectius hem programat dues activitats interactives, on vam realitzar una immersió a l'Àfrica Occidental a través de la seva realitat músico social. Des d'un vessant històric-cultural hem acostat les diferents cultures descobrint les similituds de les diferents realitats, alhora que hem treballat la cooperació, l'empatia, la cohesió social, la resolució de conflictes i els motius de les migracions forçades.
L'acció consta de tres activitats:
1-Aproximació a la dansa africana
2-Aproximació a la música africana
3-Música i dansa africana al EMMCA
Aquestes activitats estan dirigides per tècnics en cooperació de l'ONGD CohesionArt i realitzat per ballarines i músics professionals d'Àfrica Occidental.

Vídeo resum de l'activitat

Vídeos dels tallers en les diferents escoles on s'han impartit els tallers:
Esplai Pubilla Cases
IES Bellvitge
Margarita Xirgu
Vídeo de l'activitat a l'EMMCA
 

Taller des del 15/01/2019 fins al 31/05/2019 Apropat a l'Àrica Subsahariana

Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans