Notícies

22/11/2019
Realitzada la 5ªedició dels premis del Taller de còmics pels Drets Humans
Veure imatge de Foto del dia del festival (nova finestra)
570 alumnes de 5è i 6è de primària han fet diferents tallers per aprendre a elaborar un còmic on plasmar diferents valors relacionats amb la solidaritat, la pau, l’amistat o la convivència, entre d’altres. El còmic guanyador d’aquesta 5a edició dels premis del Taller de còmic pels Drets Humans, denuncia el sexisme i el bullying a l’escola.
Durant aquest any, el Programa de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament ha organitzat a 14 centres de primària de la ciutat, 23 tallers sobre drets humans. El còmic es presenta així com a mitjà d’expressió per tractar diversos temes.
El Teatre Joventut ha estat l’escenari de l’acte d’entrega de premis. Enguany tres alumnes de l’escola Menédez Pidal, la Neus, Izan i Daniel, han estat els guanyadors d’aquesta edició. Les vinyetes expliquen històries que parlen del sexisme i el bullying i han animat als altres nens a ser com són.
El director del Programa de Cooperació de l’ajuntament, Nicolás Cortés, ha explicat que “fa 10 anys vam tenir la idea d’unir els còmics amb valors i drets humans. Primer formem els nens i nenes en l’elaboració de còmics perquè després hi plasmin temes con el racisme, la convivència, l’amistat o els drets humans”. Els còmics es publiquen posteriorment en un llibre on col•laboren dibuixants de prestigi.

La notícia de la gala i dels premiats en L'H digital

Televisió LH
Dia: 19 de novembre 2019
Hora:11 h
Lloc: Teatre Joventut
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans