Notícies

14/12/2020
Exposició “HIROSHIMA I NAGASAKI, ELS ÚNICS ATACS ATÒMICS DE LA HISTÒRIA (75È ANIVERSARI)” Fotografies de Lucas Vallecillos
Hiroshima i Nagasaki, els únics atacs atòmics de la història”Veure imatge de Cartell (nova finestra)

L'Auditori Barradas acull l'exposició “Hiroshima i Nagasaki, els únics atacs atòmics de la història”, d’en Lucas Vallecillos, foto-periodista. L'exposició és un assaig fotogràfic sobre els bombardejos atòmics en el seu 75 aniversari. Recupera la memòria històrica per fomentar la cultura de pau i convida a la reflexió sobre el poder destructiu de l’armament nuclear, i la necessitat d’abolir-lo.

Aquesta exposició es divideix en dues parts.  La primera,  de títol "Testimonis", posa cara al desastre causat pel bombardeig atòmic mitjançant el testimoni de 8 hibakusha (supervivents de la bomba atòmica) que expliquen com van viure el bombardeig i com ha marcat l'esdevenir de les seves vides. La foto de cada testimoni va acompanyada d'un ampli text fruit de l'entrevista realitzada al supervivent. La segona part,  anomenada "Hiroshima i Nagasaki avui", és un retrat actual d'ambdues ciutats, que viuen el present sense oblidar el passat i són tot un exemple de superació. Aquesta sèrie d'imatges pretén estimular un imaginari col·lectiu més modern, que transcendeixi a les dramàtiques imatges en blanc i negre de 1945.

El Vídeo de l'exposició

Instagram

L'H Digital TV  de L'Hospitalet

 

Dia: Del divendres 11 de desembre 2020 fins al dia 26 de febrer del 2021

Lloc: Auditori Barradas  

Rambla Just Oliveras, 56, 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona

Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans