Notícies

Estic a:

Actualitat

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 
 • Veure imatge de Postal 1 (nova finestra)
  05/12/2016
  Acte de presentació del Vídeo que aplega els millors curts i videoclips del festival GlobaL'H - MetropoL'His que han estat premiats en alguna de les seves modalitats i els curts dels tallers EngLHoba't fets a les nostres escoles a partir de secundària.

  Informatiu Televisió L'H

  Acte de presentació del DVD
   
 • Veure imatge de Triptic (nova finestra)
  02/12/2016
  Fallou ONG i Cooperació Internacional de l’Hospitalet junts pel comerç just als mercats de Nadal

  Cooperació Internacional de L'Hospitalet i l’ONG Fallou llancen per aquest Nadal la campanya “Comerç just, comerç solidari” per potenciar els principis del comerç just. Amb aquest objectiu, els voluntaris de Fallou es reuniran tots els divendres de desembre als mercats d’Hospitalet venent articles d’artesania de l’associació de dones del Dakar Ak-Benn, que fabriquen i venen articles d’artesania pel seu desenvolupament.

  Fallou, una ONG dedicada a la cooperació pel desenvolupament autònom de les zones més desfavorides de Senegal, col·labora activament amb aquestes dones exposant i venent els seus productes aquí i ajudant-les així en el seu desenvolupament.

  Per tal de complir el seu objectiu, els voluntaris de Fallou obriran les portes a l’exòtic tots els divendres de desembre a cinc mercats diferents:

  2 de desembre: Mercat Municipal de Collblanc.
  9 de desembre: Mercat Can Serra.
  16 de desembre: Mercat Municipal del Centre.
  23 de desembre: Mercat de Santa Eulàlia.
  30 de desembre: Mercat Municipal de Belvitge.

  A Fallou són molt conscients que les ONGs no són la solució als greus problemes de la humanitat, per això, amb les seves accions i iniciatives miren de dotar d’autonomia a la població local i que així, poc a poc, vagin emancipant-se. “Comerç just, comerç solidari” és un gran exemple d’aquesta filosofia.

  Aquesta iniciativa és una oportunitat d’or per a tots aquells que vulguin aportar el seu granet de sorra a crear un món més just en un moment tant assenyalat com és l’època nadalenca i, de pas, poder adquirir regals diferents i solidaris.

  Qui és Fallou ONGD?

  L'Associació de Cooperació Fallou ONGD és una jove i modesta entitat constituïda a Barcelona i dedicada a la Cooperació Activa i Participativa per al Desenvolupament Autònom d'una comunitat rural al Senegal. Fallou organitza dues expedicions cada any per aportar recursos, coneixements i fer el seguiment de diferents Iniciatives i en especial a difondre el seu projecte de Salut Universal a la Comunitat Rural de Dialakoto.

  El Comerç Just

  A molts dels països del Sud els ingressos de milions de famílies depenen de l’exportació de matèries primeres (cotó, cafè, cacau, te…). Però els preus els marquen les multinacionals que dirigeixen i controlen el comerç mundial. El criteri pel qual es regeixen és obtenir el màxim benefici econòmic a curt termini. La creixent marginació de famílies camperoles i petits productors/es, l’explotació laboral, l’esgotament dels recursos naturals, la contaminació i la pèrdua de la diversitat biològica són algunes de les conseqüències d’aquest funcionament.
  El Comerç Just és un moviment que proposa una relació comercial diferent, justa per a totes les parts que entren en joc quan es produeix un intercanvi. Té en compte valors ètics i mediambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional, i permet assolir als països del Sud el seu desenvolupament social i econòmic.

  PRINCIPIS DEL COMERÇ JUST
  1. Creació d’oportunitats per a productores en desavantatge econòmica.
  2. Retribució digna pel treball.
  3. Transparència en les relacions comercials i rendició de comptes.
  4. Desenvolupament de capacitats per a una independència del productor/a.
  5. Eradicació de l’explotació infantil.
  6. Beneficis socials per a les comunitats productores.
  7. Respecte del medi ambient.
  8. Equitat de gènere: es dóna valor i es recompensa el treball de la dona.

  El moviment de Comerç Just pretén corregir les desigualtats existents en les relacions comercials internacionals i promoure alternatives de consum més respectuoses,basades en la participació de persones i comunitats, en l’empoderament, la transparència, les qüestions de gènere i la sostenibilitat ecològica.

  ¡¡¡Africa Rumbambam!!!

  Més informació comunicacion@fallou.org
  FALLOU ONG
 • Veure imatge de Portada publicació (nova finestra)
  22/11/2016
  El dia 30 de novembre a les 17,30 h farem la presentació de la tercera edició de les Vinyetes a l’Escola per la Solidaritat i de la publicació del còmic que les recopila. És una publicació per recullir les millors historietes il·lustrades dels alumnes premiats al taller de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global fet a les escoles de primària de la nostra ciutat. Serà una cel.lebració on podreu gaudir del talent i la creativitat dels nostres joves així com de les seves propostes per construir un món millor amb els valors de la pau, la solidaritat, la cooperació i la difusió dels drets humans.

  Vídeo del dia de la presentació

  La notícia a L'Hdigital
   
 • Veure imatge de Notícia en Diari de L'Hospitalet (nova finestra)
  11/11/2016
  El passat divendres 4 de Novembre es va realitzar la gala final de projecció i entrega de premis del festival GlobaL'H i MetropoL'His als Cinemes Filmax del Centre Comercial Gran Via 2.
  Com cada any es va omplir la sala per gaudir d'una gala divertida a càrrec del presentador i humorista Raúl Alcaraz i de les directores del festival, a més de tenir el luxe de veure en la gran pantalla els curts realitzats pels i les joves participants, tant en la categoria del GlobaL'H, com en la de 48 hores van verue grans realitzacions. 

  Aquí teniu el palmarès dels curts guanyadors:

  CATEGORIA GLOBAL'H

  - 1er Premi:  “Cenizo” de Jon Mikel Caballero.
  - 2on Premi: “Un Lugar” d'Iván Fernández de Córdoba.
  - Premi d'Animació: “Una Aventura de Miedo” de Cristina Vilchez.

  CATEGORIA METROPOL'His 48 HORES

  - 1er Premi L'Hospitalet Experience: “El Fundimiento” de Sílvia, Ainara, Arianna, Lola, Amanda i Laura.
  - 2on Premi: “Vientos de Papel” de Carlos Jovacho.
  - Premi del públic: "El Furlas, Teoria i pràctica del cosmos" de Pol Picas.
  - Premi d'interpretació: Adrià Chamorro pel curt “El Furlas, Teoria i pràctica del cosmos”
   

  Link al canal Youtube on podreu veure els curts guanyadors rodats en 48 hores

  Vídeo recull del Festival

  Enllaç al Diari de L'Hospitalet  pàg 22
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans