Notícies

Estic a:

Actualitat

Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 
 • Veure imatge de Imatge (nova finestra)
  11/12/2013
  El 10 de desembre de 2013 commemorem el 65 aniversari de l'adopció de la Declaració Universal de Drets Humans per part de l'Assemblea General de les Nacions Unides; un text que ha adquirit naturalesa constitucional en el si de la comunitat internacional i que estableix el mínim inabrogable que tots els governs i poders públics del món han de respectar i garantir.
  Malauradament, aquest dia de celebració és l'ocasió de constatar les vulneracions flagrants i sistemàtiques de drets humans que es cometen a tot el món, a llocs com Síria o Guantánamo, davant la mirada indiferent de la comunitat internacional. Fins i tot a la civilitzada Europa, les expulsions de gitanos romanesos a França o les derives autoritàries a Rússia o Hongria ens recorden que els estàndards de reconeixement i protecció dels drets humans assolits amb enormes sacrificis estan en costant risc.
  Aquest risc és una realitat a Espanya i Catalunya. L'actual situació de crisi econòmica ha afectat de ple els drets humans, que són vistos com una política pública escassament prioritària, quan no un privilegi. Les regressions en matèria social són evidents tant en les “retallades” pressupostàries com en la limitació directa de drets, com ara l'accés a la sanitat pública per part de les persones estrangeres en situació irregular, la inacció dels poders públics davant la tragèdia dels desnonaments, o la reforma laboral. Però també cal estar atents a les amenaces als drets civils i polítics, particularment les llibertats de reunió i expressió i el dret de manifestació, que són instrumentals per protestar pacíficament contra aquelles regressions i que el projecte de Llei de Seguretat Ciutadana pot buidar de contingut.
  El 10 de desembre és un dia per recordar la vigència dels drets humans i el deure dels estats de respectar-los i fer-los acomplir en tota circumstància. és en aquest esperit que l'Institut de Drets Humans de Catalunya celebra el dia internacional dels Drets humans i ho fa tot reafirmant la seva vocació de seguir incidint en l'esfera pública per assolir el respecte universal de tots i cadascun dels drets humans. 
  www.idhc.org institut@idhc.org

 • Veure imatge de Postal (nova finestra)
  04/12/2013
  Presentació del llibre "Malas compañíasl. Las empreses transnacionales contra los derechos humanos y el medio ambiente”. Aquest llibre vol denunciar els comportaments de les grans corporacions transnacionals i els seus impactes tant a països empobrits com també a la nostra societat en temps de crisi. 
  Podrem debatre sobre el llibre amb la Gabriela Serra, membre de diversos col•lectius per la pau i el desenvolupament,  l'Albert Sales i en Jesús Carrión, dos dels autors del llibre i en Nicolás Cortés en representació de l’ajuntament.
  Gaudirem d’un extracte de la pel•lícula “Interferències”, dirigida per Pablo A. Zareceansky i guio de Albert Tola i Pablo A. Zareceansky. Un film que ha tingut un gran impacte mediàtic amb més de 86.000 visites.
  No us ho perdeu. Animeu-vos i veniu-hi acompanyats d’amics i familiars.

 • Veure imatge de Mira l'Àfrica! (nova finestra)
  30/10/2013
  Durant els mesos d’octubre i novembre la Fundació Akwaba i l’Ajuntament de L’Hospitalet us presenten l’exposició: “Mira l’Àfrica! Actuem per transformar les injustícies socials” amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de l’Àfrica. Els mitjans de comunicació, l’escola, la literatura, el cinema i els governs han consolidat uns estereotips que han arrelat profundament en la nostra concepció de la població africana: salvatge, primitiva, incivilitzada, violenta, morta de gana, analfabeta, amb governs corruptes... Però podem mirar l’Àfrica des de diversos llocs del globus terraqüi: des de dalt, des de baix, des del mateix continent.
  Lloc: Auditori Barradas, aula d'estudis
  De dilluns a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00
 • Veure imatge de De Mujer a Mujer (nova finestra)
  21/10/2013
  Amb la col·laboració de la Fundació Vicente Ferrer, la xerrada “De Mujer a Mujer. Sociedad Cooperactiva", es un acte que  ens vol apropar a la situació de la dona a tot el món i copsar la força que tenim com a individus organitzats per millorar-lo. Es  projectarà el documental “De Mujer a Mujer” de la periodista Ana Pastor i comptarem amb testimonis que han viatjat a l’Índia, tot  l'acte estarà amenitzat per un espectacle de balls de Bollywood i presentat per l’actriu Amparo Moreno, hi assistiran Jordi Folgado director de la Fundació Vicente Ferrer i l'alcaldessa de L'Hospitalet Núria Marín.
  18 de novembre de 2013
  lhdigital.cat/web/digital-h/noticia/ciutat/-/journal_content/56_INSTANCE_43Th/11023/7996349  
  Vídeos de l'activitat  www.youtube.com/watch  www.lhdigital.cat/web/digital-h/entitats
Pàgina de resultats: 1 2 3 4 5 
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans