Notícies

Estic a:

Actualitat

Pàgina de resultats: 1 
 • Veure imatge de Fitxa dels tallers (nova finestra)
  12/01/2021

  El Programa de Cooperació i Solidaritat ofereix de nou l'any 2021 els tallers audiovisuals de cinema cooperatiu "EngLHoba't".
  Taller que vol fomentar la reflexió dels i les joves sobre què vol dir cooperar per un món global més just. El taller es fa a través de l'audiovisual, amb la intenció de què les joves i els joves valorin els Drets Humans, la Cultura de la Pau, la Convivència i la Cohesió Social com a fites reals i vivencials. Volem donar eines per tal que les persones joves tinguin consciència dels seus prejudicis i estereotips i teixir una societat més justa i igualitària. Aquesta activitat està programada en el context d'intervenció formativa del Festival de Curtmetratges de L'Hospitalet / GlobaL'H (Festival internacional de curts de Cooperació al Desenvolupament).
  Cada taller és de 4 hores de durada que es faran 2 h cada dia durant 2 dies per l'alumnat de batxillerat i cicles formatius d'IES de L'Hospitalet, també es pot programar com activitat extraescolar oferta per l'AMPA de l'escola o bé en Casal de Joves. Qui participi en els tallers tindrà l'oportunitat de presentar els seus vídeos al Festival que se celebrarà a la nostra ciutat el dia 14 de novembre 2021. Aquesta edició l'oferim presencial o en format virtual o bé farem un mix segons les necessitats del moment. També podeu consultar clicant la imatge l'estat de les reserves.

  Per trobar més informació: INTRO i per fer la reserva  AQUÍ

 • Veure imatge de Fitxa del taller (nova finestra)
  12/01/2021
  El Programa de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de L'Hospitalet, ofereix als centres de primària de la ciutat 16 tallers sobre els Drets Humans i la Ciutadania Global, amb el llenguatge i les tècniques del còmic. La intenció és apropar als nens i nenes a la realitat quotidiana dels habitants del Sud i la influència dels països del Nord sobre les seves vides. Els tallers es realitzaran a les instal·lacions dels centres educatius o bé amb connexió per vídeo conferència amb una aula virtual. El taller dura cinc dies no consecutius, en sessions d'una hora. Recomanem reservar un dia de la setmana per fer el taller durant cinc setmanes consecutives, tot i que les reserves s'adaptaran a les necessitats del centre. Es presenta el còmic com a mitjà d'expressió vàlid per tractar temes diversos, especialment l'educació pel desenvolupament. S'explicarà la història del còmic i els elements bàsics d'aquest mitjà per tal de crear una vinyeta on el tema principal serà els Drets Humans i la Ciutadania Global. I s'aprofitarà per presentar i difondre alguns còmics publicats, disponibles a les biblioteques municipals, que tracten la problemàtica de la globalització. L'Ajuntament de L'Hospitalet atorgarà un primer premi a la millor tira de còmic i tres mencions especials entre els accèssits sorgits dels tallers realitzats a les escoles que hi participen.
   
  La fitxa de l'activitat per a més informació. Per la reserva AQUÍ
 • Veure imatge de Ficha del taller (nova finestra)
  12/01/2021
  El Programa de Cooperació i Solidaritat continua l'any 2021, oferint a les escoles el taller "Apropat a l'Àfrica Subsahariana" que es farà des del 08/01/2021 fins al 31/05/2021, aquest any els tallers podran ser presencials o bé en aula virtual.
  Amb l'objectiu d'acostar als nens a la cooperació internacional i als Drets Humans, l'enfocament del taller està vinculat a les assignatures de música i dansa, a través del coneixement de la música i la dansa de l'Àfrica Subsahariana.
  El taller està adreçat als centres educatius de secundària i batxillerat de L'Hospitalet.
  Les activitats programades per aquest taller són:

  Activitat 1 -Aproximació a la música Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat consisteix a donar a conèixer instruments típics de l'Àfrica de forma interactiva realitzada per tècnics en cooperació al desenvolupament i músics africans.

  Activitat 2 - Aproximació a la dansa Africana. Adreçada a alumnes de 1r a 4t d'ESO i Batxillerat, consisteix en una actuació per una ballarina de danses africanes.

  Per trobar tota la informació: INTRO;  Per fer la reserva formal  de taller  AQUÍ
 • Veure imatge de Reserva del taller (nova finestra)
  12/01/2021

  Per mitjà d'un joc de rol els participants en el taller reflexionaran sobre la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, la societat patriarcal, els estereotips homes/dones i les estratègies que podem impulsar per afavorir la igualtat.

  Aquest any, en cas que es faci amb aula virtual, s'obrirà el debat via ZOOM després de veure el documental.

  Per trobar més informació i reservar el taller: INTRO

  Vídeo del taller

Pàgina de resultats: 1 
Ajuntament de L'Hospitalet
Amb el suport de:Diputació de BarcelonaL'Hospitalet Drets humans